NIEUWS

FSC-, PEFC en KH Groepsmanager. DDS M.E.

In onze FSC groep begeleiden wij momenteel 71 bedrijven

In onze PEFC groep begeleiden wij momenteel 15 bedrijven

Met een Due Diligence Systeem (DDS) begeleiden wij 17 bedrijven, dit op het gebied van legaal hout inkopen. om zo te voldoen aan minimale eisen van de wet.

 

Advies bij certificering

Kopers of verwerkers die gecertificeerd hout afnemen en de "claim" van duurzame productie willen doorgeven aan een volgende partij in de keten, dienen zelf ook gecertificeerd te zijn. Symaco wijst de weg en begeleidt bedrijven die te maken hebben met het voorschrijven, inkopen of verkopen van duurzaam geproduceerd hout (FSC, PEFC of Keurhout) en dit op een duurzame manier willen professionaliseren. 

In enkele dagdelen brengt Symaco voor ieder bedrijf de processen en procedures in kaart, waarna een bedrijf verder zelf aan het werk gaat. Na verloop van tijd, wanneer het bedrijf er klaar voor is, wordt de certificerende instantie uitgenodigd voor een eerste initiële audit.

Dit kan door deel te nemen aan het Groepscertificaat van Symaco of op te gaan voor een Stand-alone certificaat. Met het advies van Symaco bespaart u tijd en geld. Uw certificerende instantie verstrekt dan vaak een extra korting.

Interesse? Vraag dan via het contactformulier uw offerte aan.