NIEUWS

FSC-, PEFC. DDS Monitoring Expert

Met onze FSC groep zijn wij per 1 juni 2016 gestopt. Deze bedrijven (71) zijn overgegaan naar Bouwbinder BV

Met onze PEFC groep zijn wij per 1 juni 2016 gestopt (15 bedrijven). Eveneens overgegaan naar Bouwbinder BV

Met een Due Diligence Systeem (DDS) begeleiden wij nog 7 bedrijven. Dit op het gebied van legaal hout inkopen. om zo te voldoen aan minimale eisen van de EU-Timber Regulations 2013 (wetlelijke verplicht).

 

Advies bij certificering

Kopers of verwerkers die gecertificeerd hout afnemen en de "claim" van duurzame productie willen doorgeven aan een volgende partij in de keten, dienen zelf ook gecertificeerd te zijn. Symaco wijst de weg en begeleidt bedrijven die te maken hebben met het voorschrijven, inkopen of verkopen van duurzaam geproduceerd hout (FSC, PEFC of Keurhout) en dit op een duurzame manier willen professionaliseren. 

In enkele dagdelen brengt Symaco voor ieder bedrijf de processen en procedures in kaart, waarna een bedrijf verder zelf aan het werk gaat. Na verloop van tijd, wanneer het bedrijf er klaar voor is, wordt de certificerende instantie uitgenodigd voor een eerste initiële audit.

Dit kan door deel te nemen aan een Groepscertificaat of op te gaan voor een Stand-alone certificaat. Met het advies van Symaco bespaart u tijd en geld. Uw certificerende instantie verstrekt dan vaak een extra korting.

Interesse? Vraag dan via het contactformulier uw offerte aan.