NIEUWS

71 FSC leden, 15 PEFC leden, 17 DDS deelnemers.

De Symaco Groep Keurhout CoC deelnemers is officeel per 01-05-2014 gestopt. Alle Keurhout Groepsdeelnemers zijn doorgegaan met een andere (FSC) CoC.

De groep FSC CoC bestaat uit  71 bedrijven. Importeurs, timmerfabrieken, handelaren, papierbedrijven,

De groep PEFC CoC bestaat  uit 15 bedrijven.

Onder Due Diligence Systeem worden 17 bedrijven begeleid.

Deze importeurs worden niet publiekelijk bekend gemaakt, doch zijn bij de NVWA bekend.

Verder is via Symaco legaliteits informatie beschikbaar voor andere certificerende instanties en bedrijven.

Groepscertificering CoC

Bedrijven met maximaal 15 medewerkers of een omzet tot 2 MIO US Dollar kunnen gebruik maken van een groepscertificaat voor de Chain of Custody (CoC). Zowel voor FSC of PEFC.  Een enkel bedrijf valt dan samen met andere bedrijven onder 1 CoC certificaat nummer. Uw bedrijf blijft op de websites van PEFC of FSC voor uw opdrachtgevers herkenbaar.

Het is specifiek bedoeld voor minder grote bedrijven om tegen lage kosten toch een CoC te realiseren. Ca. 50 % lagere instapkosten. 

Wat is uw doelstelling aangaande duurzame inkoop van verantwoord of duurzaam geproduceerd hout? Maak het in 2015 nog meer transparant en aantoonbaar met een CoC. 

Het is mogelijk om een combinatie aan te gaan voor zowel FSC, als een PEFC CoC. Er gelden dan enkele aanvullende criteria. U kunt  aansluiten. Vraag vrijblijvend om informatie. Of, wel zo handig, ........

Meld u aan via het contactformulier...voor deelname aan de groep van Bouwbinder BV. Wij onderkennen handelsgroepen, productie groepen en bouwbedrijven.  Voor de FSC en PEFC en Keurhout CoC is het handig om te weten dat er diverse formats zijn ontwikkeld om snel te werken met leveranciers, productgroepen en diverse rapportages. Een belangrijk steuntje in de rug, juist voor minder grote bedrijven.

ZAGERIJ SCHAVERIJ MALEISIE sabah