NIEUWS

Symaco, uw partner voor de EU-TR 2013

Press here to release V-legal from Indonesia: “The story about of V-Legal document".

Symaco is per 1 juni 2016 gestopt als FSC en PEFC Groepsmanager.

Symaco organiseert op 9 november 2017 zijn 3e EU-TR Seminar: "Ongemakkelijke feiten".   

Chain of custody

Symaco is gestopt als groepsmanager voor het FSC en PEFC certificaat. Met deze Chain of Custody, (CoC), de keten voor het nemen van aansprakelijkheid, verantwoordleijkheid, tonen bedrijven aan, dat hde geleverde product door de diverse schakels van de productie- en handelsketen afkomstig is uit een goed en verantwoord (duurzaam) beheerd bos. Dit volgens de bosbeheersystemen van FSC, PEFC. Voorschrijvers zoals Gemeenten, Woningbouwverenigingen, Projectontwikkelaars en/of architecten, vragen de leverancier en het bouwbedrijf steeds vaker om een CoC.

Een CoC schept vertrouwen en maakt de handelsketen transparant en inzichtelijk. Externe partijen zorgen voor controle. Inmiddels zijn er ruim 1500 bouwbedrijven CoC gecertificeerd. 

Soms met een Stand-alone CoC, een Multisite CoC, een Projectcertificering CoC of Groepscertificering CoC. Of alleen een FSC of Keurhout CoC. Er zijn belangrijke verschillen, niet in de laatste plaats wanneer het gaat om de investering. Zo kan onder de Keurhout CoC transparant FSC en PEFC hout worden geplaatst. Vooral geschikt voor bedrijven die zowel tropisch als niet tropisch hout verwerken. Of het overige legale hout controleerbaar willen inkopen en verkopen. Bv met VLO, TLTV of andere door derden gecontroleerde certficaat van legaliteit.

Symaco helpt bedrijven bij het nemen van de juiste strategische beslissing, alsmede met de administratieve en fysieke invoering van de CoC op de diverse afdelingen. Met zorg voor juist logogebruik en herkenning van gradaties bij levering of ontvangst.

Hulp nodig? Vul het contactformulier in en wij nemen spoedig contact met u op. 

 

 

DUBBEL PLAATJE PEFC