NIEUWS

Symaco, uw partner voor de EU-TR 2013

Press here to release V-legal from Indonesia: “The story about of V-Legal document".

Symaco is per 1 juni 2016 gestopt als FSC en PEFC Groepsmanager.

Symaco organiseert op 9 november 2017 zijn 3e EU-TR Seminar: "Ongemakkelijke feiten".   

Verantwoordelijkheid nemen blijkt en is noodzakelijk.

Ketenaansprakelijkheid blijft. Hoe gaan wij daar mee om?

Voor organisaties of bedrijven die gecertificeerd hout voorschrijven of zelf willen kopen doorloopt Symaco samen met u het inkoopproces, de goederenstroom, de opslag het verkoopproces, facturen en de m3 volumebalans. Wij helpen u bij de implementatie (invoering) van een CoC. En niet te vergeten, doen wij controle op het afleveren en het productieproces. Daarbij komen uiteraard ook de offertes en de facturen aan de orde. Dit doen wij op een voordelige en efficiente manier.

Er zijn verschillende "houtstromen", die aantoonbaar duurzaam zijn geproduceerd. Bv. onder FSC, PEFC of Keurhout CoC. Bij de opdrachtgevers is hierover nog onvoldoende bekendheid. Wanneer een bedrijf uitsluitend FSC CoC is gecertificeerd, wil dit nog niet zeggen dat behalve het FSC hout, al het andere hout ook daadwerkelijk "duurzaam" wordt ingekocht. 

Wij begeleiden de FSC- PEFC of Keurhout CoC voor gecertificeerd hout, zowel durzaam, doch ook voor legaal geproduceerd hout (o.a. Certisource). Daarbij houden wij uiteraard rekening met de laatste ontwikkelingen op dit gebied, o.a. letten wij goed op de z.g. SMK/TPAC land- en systeemtoetsing volgens de richtlijnen van de NL overheid t.b.v Duurzaam Hout Inkopen. MTCS hout uit enkele provincies in Maleïsie kan bv. zowel onder PEFC of onder Keurhout CoC gecontroleerd worden aangeboden.

In de praktijk blijkt verder dat bedrijven die gecertificeerd hout leveren, dit niet altijd even duidelijk op de verkoopfactuur vermelden. Hierdoor onstaan er regelmatig problemen tijdens de uitvoering of bij de eindafrekening van een bouwwerk. Het is niet altijd direct aantoonbaar dat het gecertificeerd ingekochte hout ook daadwerkelijk traceerbaar blijft op het werk, waar het als zodanig is verwerkt.

Wij doen regelmatig controle werkzaamheden specifiek voor voorschrijvers, zoals architecten en woningbouwverenigingen. Daarnaast voor inkopende bedrijven, zoals handelaren of bouwbedrijven. Uit de praktijk blijkt dat de CoC voor de opdrachtgever goed werkt. Er is efficiënte effectieve controle mogelijk bij de afrekening van een project.

Meer informatie nodig over de controle van uw inkoopketen? Vraag hier verder..

DUBBEL PLAATJE FSC